2012. május 31., csütörtök

DIY Kindle tok

Eredetileg rendes tutorialt akartam írni a saját készítésű Kindle tokomról, de ha újra nekiállnék, mindent teljesen másképp csinálnék. ;) Azért mutatok képeket, meg röviden összefoglalom, hogy érdemes elkezdeni.


4 mm-es farost lemezből kivágtam két lapot (előlap és hátlap), illetve kivágtam a megfelelő magasságú gerincnek való lapot is. Falap helyett lehet, hogy érdemes akár plexit vágatni, vagy keményebb fával dolgozni (nekem sajna csak a pici ötvösfűrészem volt kéznél, így inkább nem is mesélem el, hogy vágtam ki a lapokat...)
Kiszabtam a textilt úgy, hogy minden oldalon 2,5 cm ráhagyás legyen. Felragasztottam Palmatex ragasztóval középre a gerincnek szánt keskeny lapot, majd 4 mm távolságra az elő- és hátlapot is (4 mm a fa anyagvastagsága, ha közvetlen a gerinc mellé ragasztom a lapokat, nem lehet nyitni-csukni a könyvet). Behajtottam a túllógó textilt és felragasztottam azt is.
Beragasztottam a gumit, amivel a borító záródni fog, majd egy puha filc anyagot ragasztottam belülre, hogy ne sérüljön maga a könyvolvasó és szép legyen a belső fele is. Lehetett volna gumipántokat rögzíteni belülre, hogy a Kindle is fixen rögzítve legyen, de nekem kényelmetlen volt a borítót is kézben tartani olvasásnál, inkább csak a könyvolvasót fogom, a borító pedig szállításra szolgál.



A gumiszalag pont annyira erős, hogy belső rögzítés nélkül sem tud kiesni a táskámban a tokból.

Itt egy nagyszerű, fényképes tutorial a borító készítésről, ha valaki szívesen nekiállna otthon!

2 megjegyzés:

  1. Szia , énis próbálkoztam ezzel kicsit ügyetlenül ment :(( most amazonról rendeltem tokot , le volt akciózva :D

    VálaszTörlés