2012. június 1., péntek

Ékszertartó állványok

Ahány vásárban voltam eddig, szinten minden alkalommal új állványt kellett készítenem az ékszereimnek. Vagy mert más méretű volt az asztal, vagy olyan termékeket vittem, aminek még nem volt tartója, vagy az előző valamiért nem vált be... lassan megnyitom a "display-boltom" Apukámmal együtt, ugyanis otthon elképesztően profi plexi állványokat készítette nekem házilag.

Ennél jobb képet sajnos nem találtam a kedvenc, homokfúvott plexi állványomról. :(

Most megint új állványokra volt szükségem a hétvégi vásárra, így összegyűjtöttem pár inspiráló megoldást a Pinterestről. Itt meg tudjátok nézni az összes fotót, illetve beteszek ide is néhány ötletes változatot. Végül a bedugós fülbevalóknak egy teljesen más állványt készítettem, majd hozok róla tutorialt is!

 Sajnos nagyobb képet nem találtam, de az ötlet zseniális: horgolt csipketerítő van kifeszítve egy hímzőkeretbe. Pillanatok alatt elkészíthető házilag is (na nem a csipke része... :)


Másik kedvencem: itt találtok fényképes útmutatót az elkészítéshez. A két tányér, a talp, színes akrilspray és ragasztó - mindössze ennyire van szükség.


Színesre fújt reszelő réz lábakkal kiegészítve. Lábak nélkül pedig pillanatok alatt elkészül, csak le kell fújni festékkel.

Ebben a tartóban az tetszik nagyon, hogy csak egy-egy csík csipke van felragasztva. Nekem alapvetően azért nem tetszenek az első képen is látott csupa csipke állványok, mert hiába fehér az egész, sokszor zavar a csipke mintája. Ha még ékszereket is akasztok rá, zsúfoltnak tűnik az egész. Itt viszont az ékszer mögött sima fehér felület van, Szerintem átláthatóbb így, viszont nagyon praktikusan használható, hiszen olyan sűrűn tudjuk akasztgatni a  fülbevalókat a csipkébe, ahogy kényelmes, nem kell fix, előre kifúrt lyukakhoz alkalmazkodni.


Ez pedig a saját verzióm a csipkésből kiindulva. Két éve készült, van hozzá magyar nyelvű leírás és fényképes útmutató is a régi blogomban. Itt csipke helyett vékony hálót használtam. Most is ezen lógnak a saját, nem eladásra szánt fülbevalóim. :)


2 megjegyzés:

  1. Én vállfából csináltam, meg lehet lesni a blogomon. :) Mondjuk inkább nyakláncokhoz jó, fülikhez reszelőt akarok. ^^

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusak! Köszönöm az ötleteket! Nagyon rég tervezek saját ékszereimnek is egy mutatós, viszonylag kis helyen elférő tartót :)

    VálaszTörlés