2012. május 31., csütörtök

DIY Kindle tok

Eredetileg rendes tutorialt akartam írni a saját készítésű Kindle tokomról, de ha újra nekiállnék, mindent teljesen másképp csinálnék. ;) Azért mutatok képeket, meg röviden összefoglalom, hogy érdemes elkezdeni.


4 mm-es farost lemezből kivágtam két lapot (előlap és hátlap), illetve kivágtam a megfelelő magasságú gerincnek való lapot is. Falap helyett lehet, hogy érdemes akár plexit vágatni, vagy keményebb fával dolgozni (nekem sajna csak a pici ötvösfűrészem volt kéznél, így inkább nem is mesélem el, hogy vágtam ki a lapokat...)
Kiszabtam a textilt úgy, hogy minden oldalon 2,5 cm ráhagyás legyen. Felragasztottam Palmatex ragasztóval középre a gerincnek szánt keskeny lapot, majd 4 mm távolságra az elő- és hátlapot is (4 mm a fa anyagvastagsága, ha közvetlen a gerinc mellé ragasztom a lapokat, nem lehet nyitni-csukni a könyvet). Behajtottam a túllógó textilt és felragasztottam azt is.
Beragasztottam a gumit, amivel a borító záródni fog, majd egy puha filc anyagot ragasztottam belülre, hogy ne sérüljön maga a könyvolvasó és szép legyen a belső fele is. Lehetett volna gumipántokat rögzíteni belülre, hogy a Kindle is fixen rögzítve legyen, de nekem kényelmetlen volt a borítót is kézben tartani olvasásnál, inkább csak a könyvolvasót fogom, a borító pedig szállításra szolgál.A gumiszalag pont annyira erős, hogy belső rögzítés nélkül sem tud kiesni a táskámban a tokból.

Itt egy nagyszerű, fényképes tutorial a borító készítésről, ha valaki szívesen nekiállna otthon!

2012. május 29., kedd

Műhely pillanatok

...avagy "kukucskáló" is rendszeres sorozat lesz. Az éppen készülő dolgokba pillanthattok bele, megmutatom a kupit az asztalon - egyszerű hétköznapi életképek és hangulatok.


Itt például kivételesen rend van az ötvös asztalomon, épp az új kollekció darabjai készülnek. Mostanában többnyire fával, bőrrel és rézzel dolgozom, no meg színes festékeket kevergetek minden olyan felületen, ami épp a kezembe kerül. :)2012. május 28., hétfő

Hétfői tervek

 ilyen szép volt az ég tegnap a piac felett (egyébként alig voltak felhők)

Úgy tűnik, a rendszeres blogolást nem sikerül tartanom, akár hányszor fogadom meg. :P Mondjuk ezen a héten elég sokat dolgoztam (a suli mellett csinálom itthon a cuccaimat, meg egy ötvösműhelybe szoktam beugrani, ha összejön elég javítandó ékszer). A másik, hogy ugyan folyamatosan készülnek az új ékszerek, nem szívesen mutogatom őket addig, amíg nincs normálisan befotózva, amire viszont az én fényképezőgépem nem igazán alkalmas, vagy csak hosszas előkészületek után.
Na de mi valósult meg végül?

- marketingterv befejezése - igen, ez már majdnem megvan, csodával határos módon. ;) Ennek egy része a vásározós asztalterv kitalálása és megvalósítása volt, ez kb 95%-ig meg is valósult, nem kevés munkát és fejtörést okozva. Jó, majd kép is lesz... :)
- Etsy webshop - na ez egy az egyben kimaradt, sőt, még ami fent van jelenleg, abból is eladtam pár cuccot a hétvégén, így egyelőre ez a következő megoldandó feladat. Annak nem látom értelmét, hogy órákat töltök az ékszerek befotózásával, retusálásával, szöveget írok angolul és magyarul, feltöltöm az Etsy-re, majd három nap múlva leszedem, mert a vásárban pont eladtam azt a terméket.

Így ez utóbbi ezen a héten is feladat marad.
Kéne még szórólapot/névjegyet tervezni, még mindig folytatni az új kollekciót... Ékszer alkatrészekre is szükségem van, azokat is meg kéne rendelni, meg valami rendszerességet vinni a napjaimba, mert nem normális, hogy éjjel egykor csak a fáradtság miatt esik ki a fűrész a kezemből. :P Ja igen, és a rendszeres blogolás. :P

És ti? Mennyire sikerült megvalósítani az előző heti terveket? :) Lent csatolhatjátok a saját bejegyzésetekre mutató linket!2012. május 21., hétfő

Hétfői tervek

Harmadik hete kitartóan írom a hétfői terveket, és sokat segít, hogy hét elején összeszedem, miket nem kéne elfelejtenem a közeljövőben. :)

 mini asztal a bolhapiacon

Múlt héten tovább készült a "vásár-kompatibilis" mini kollekció. Két hete írtam a potsdami vásárról, aminek az volt a konklúziója, hogy az alapvetően nyugdíjas közönség feltehetően nem sütis fülbevalókra vágyik. Két lehetőség van ezek után: tervezek az idősebb korosztálynak - nos, ennek nem sok értelmét látom, hiszen az összes ékszerem fiataloknak szól -, vagy megkeresem azt a helyet, ahol nagyobb érdeklődésre számíthatok.
Úgy döntöttem, megpróbálok megint a közeli bolhapiacon árulni, ahol tömeg és fiatalok egészen biztosan vannak, viszont egészen biztosan nem ezüst ékszereket fognak venni. Így kezdtem el tervezni, majd készíteni a "Theia mini" kollekciót, aminek az lett volna a célja, hogy az eddigi ékszerektől függetlenül létezzen, nem kerül fel az Etsy-re sem, stbstb. Aztán hamar kiderült, hogy bár nem akartam, a legutóbbi kollekciómba pont passzolnak ezek az ékszerek is, így hamarosan találkozhattok velük itt, a blogban is, meg a webshopban is. (Igen, egyelőre továbbra is titokban maradnak, bár a fenti fotóról már lehet sejteni egyet s mást. :)

És akkor a heti terv...
- befejezni a marketingtervem, mert olyan is van ám :)
- megtervezni, hogy nézzen ki a vásározós asztal, illetve az ehhez szükséges eszközöket megcsinálni, megvenni, stb (terítő, állványok, ilyenek).
- rendszeresen frissíteni az Etsy shopot, mert erre mostanában nem nagyon jutott idő, holott lassan ipari mennyiségű ékszer vár arra, hogy gazdára találjon
- az előző ponthoz kapcsolódóan lefotózni egy csomó ékszert, szöveget írni hozzájuk, retusálni a képeket, stb.
- folytatni az új kollekciót2012. május 17., csütörtök

Csütörtöki hangulat

áfonya az ablakban :)

Mivel az asztalom háttal áll az ablaknak, mostanában a pici, vásározásra szánt asztalt az ablak elé szoktam állítani, és ott dolgozom. Jobb híján a teás bögrék, az áfonya, illetve egyéb, kis helyen elférő cuccok az ablakpárkányon kapnak helyet. Imádom az ablakpárkán régi, kopottas felületét!

2012. május 15., kedd

Giveaway - nyereményjáték!


Az Etsy European Street Team csoportjában ebben a hónapban az én nyakláncomért lehet játszani. Klikk a kép alatti linkre, nézz be az Etsy shopomba, válaszd ki, hogy melyik ékszer a kedvenced, majd kommentelj a blogbejegyzéshez! (Fontos: az ide írt megjegyzéseknek ugyan örülök, de csak az Etsy blogban hagyott kommentek érvényesek!)
A megjegyzések csak moderálás után kerülnek ki az oldalra, így lehet, hogy nem fogjátok azonnal látni amit írtatok, de türelem. :)

És amit a gombokról tudni kell: egyedileg tervezett és kivitelezett az egész nyaklánc, azaz megterveztem a gomb mintáját, elkészítettem magát a gombot, majd a terveim alapján külön legyártatott foglalatba rögzítettem.

2012. május 14., hétfő

Hétfői tervek

Kép: Pinterest

Oké, ez így elég vicces lesz, hogy minden héten írok egy bejegyzést hétfői tervekkel. ;)

Tehát, a mostani tervem (vagy inkább fogadalmam), hogy rendszeresen blogolok. Úgy ötvenszer
fogadtam már meg, de nem baj. ;) Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok, írjátok meg kommentben! Továbbá folytatom a múlt héten elkezdett mini kollekciót. Bár eredetileg egy független, webshopba-fel-nem-kerülő kollekciónak indult, úgy tűnik, az egyik állandó kollekció része lesz a jövőben. Ennek kapcsán tervezek egy lookbook-t meg fotósorozatot, addig pedig maradjon meglepetés, mi készül. :)

Ja igen, és még egy terv: vasárnap vásározni. Tegnap elriasztott a rossz idő, valójában simán kimehettem volna. Berlinben valahogy sokkal gyorsabban változik az idő: az imént még ragyogó napsütés volt, egy óra múlva beborul, majd jön a felhőszakadás. Ismét egy órával később pedig mint ha nem is esett volna, csak a levegő lett hűvösebb... És állandóan fúj a szél, hol jobban, hol kevésbé. (Lassan szélerőművet telepítünk az erkélyünkre a szélforgó helyére. :)

Ti mit terveztek erre a hétre? És mi valósult meg a múltheti tervekből?
A bejegyzés alján hozzáadhatjátok a saját linketeket!2012. május 12., szombat

Készül... :)

készülnek az új ékszerek

A hétfői tervekben legutóbb azt írtam, hogy a heti terv összeállítani egy mini kollekciót.
Amit elkezdtem készíteni, az viszont pont passzol egy, már meglévő vonalba... Úgy tűnik, nem tudok elszakadni teljesen attól, amit már elkezdtem. :]
Ha holnap jó idő lesz, az ékszerek már jönnek is velem a közeli bolhapiacra. :)

2012. május 7., hétfő

Hétfői tervek

Vadjutkánál futott régebben egy nagyszerű sorozat, a Hétfői tervek. Jó volt hét elején végiggondolni, miket szeretnék megvalósítani a következő hét napban, jó volt belenézni mások terveibe is, majd követni, hogy mi valósult meg ezekből, illetve később visszaolvasni a régi bejegyzéseket. Így tudtam meg például, hogy majdnem pont egy éve épp a MOME felvételi mappaleadása volt az aktuális téma nálam. :)

Nos, amennyiben van kedvetek folytatni ezt a remek sorozatot, a bejegyzés alján illeszthetitek be a saját blogbejegyzésetek linkjét. (Ne a teljes blogot, hanem a vonatkozó bejegyzést linkeljétek légyszi!)

Forrás: Pinterest

Az én heti tervem egy mini kollekció tervezése és kivitelezése.
Hétvégén egy művészeti piacnak nevezett vásárban árultam Potsdamban - és kénytelen voltam megállapítani, hogy semmi keresnivalóm nincs ott. Igaz, a piacnak sem volt sok köze a művészethez, jó, ha 4-5 stand volt, ahol egyedi termékeket árultak. A vásárlóközönség pedig alapvetően nyugdíjasokból állt, akik nyilván nem vágynak sütis fülbevalóra vagy gombos nyakláncra.
A terv tehát, hogy összeállítok egy "vásár-kompatibilis" kollekciót, ami teljesen független lesz a többi ékszeremtől. Nem lesz fent a webshopban sem, csak a vásárokban lesz elérhető.Viszont ez jó alkalom arra, hogy végre kipróbáljak olyan technikákat, vagy folytassak olyan ötlet-kezdeményeket, amikből nem akartam korábban komolyabb kollekciót csinálni.*
Ezen felül persze a szokásos fogadalom, a rendszeres blogolás, és a többi. ;) 
*Aztán lehet, hogy egyszerűen fel kéne hagynom a vásározással... majd meglátjuk.

És ti?